Hi ha molta gent que vol fer-se una llar. Alguns, la volen construir partint del no-res. Altres, volen arreglar casa seva per fer-la més acollidora i adaptar-la millor a les seves necessitats. Altres, somien amb poder fer-ho algun dia.

El pes que la nostra societat dóna als títols universitaris, fa que una opinió donada per un tècnic valgui molt. Però, què és realment un arquitecte? Un arquitecte que ha estudiat a la facultat, és un intèrpret de les normatives, de les lleis i de les tècniques constructives dels nostres temps.

Segur que un arquitecte ha de ser això? Crec que hi pot haver un altre tipus d'arquitecte. Hi ha alternatives.

La formació mai s'atura, i la quantitat de coneixements que he anat recopilant durant tots aquests anys de formació, treball i lectures diverses s'incrementen cada dia que passa. L'arquitectura evoluciona.

 

hobbit2

 

El principal teòric de l'arquitectura moderna, el suís "Le Corbusier" deia que un habitatge ha de ser una "machine-à-habiter" ("Vers une architecture" : 1923), és a dir, una màquina de viure. No ho comparteixo. Una llar no pot ser una mena “d'aparcament per persones” on anem a descansar després de tornar de la feina. No som màquines, sinó organismes vius. Per què hauriem de desitjar viure dins d'una màquina?

No us conformeu amb qualsevol cosa. Aconseguir una llar confortable en lloc d'un habitatge standar en un edifici gris és a les vostres mans.

Podeu fer-ho, i us ajudaré a fer-ho possible.

 

Jordi Pons, Arquitecte