foto1
ARQUITECTURA
foto1
BIOCONSTRUCCIÓ
foto1
INTERIORISME
foto1
GEOBIOLOGIA
foto1
FENG SHUI
Jordi Pons - Arquitecte
  • 1Aspachs.jpg
  • 2Faana.jpg
  • 3Dojo.jpg
  • 4Mas_Franch.jpg
  • 5llibreria.jpg
  • 6Cartedor.jpg
  • 7Barana.jpg
  • 8Fang.jpg
  • 9Menjador.jpg
  • Soler.jpg

LES RADIACIONS NATURALS

Sorgeixen de la terra, provocant variacions del camp magnètic i elèctric del nostre voltant. Poden ser degudes a la presència de corrents d’aigua subterrània, falles en el terreny, radioactivitat del subsòl o els materials de construcció de l’edifici, o bé del magnetisme terrestre (línies Hartmann i Curry).

Corrents d'aigua subterrània

La fricció de l’aigua subterrània contra la superfície de les roques en el seu desplaçament, produeixen corrents elèctrics que es desplacen en el mateix sentit que l’aigua, generant així un camps magnètic perceptible en la seva vertical.

Passar llargs períodes de temps sobre un corrent d’aigua subterrania a la llarga pot resultar molt perjudicial per la salut. No es pot desviar ni apantallar. Cal apartar-se’n.

Fissures o falles en el terreny

A través de les fissures del terreny podem tenir emanacions de radiacions o de gasos del subsol, algunes d’elles radioactives, creant en la seva vertical unes condicions altament desfavorables per la vida.

Tant les fissures com els corrents d’aigua són igualment perilloses, i cal actuar de la mateixa manera: evitant-les.

Radioactivitat i gas radó

La radioactivitat ens pot venir tant per les condicions del terreny com dels materials de construcció. Per regla genera, els terrenys calcaris o sedimentaris acostumen a ser poc radioactius a diferència dels granítics o basàltics. És precisament en terrenys granítics on trobem també presència del gas radó. Aquest gas és molt tòxic en altes concentracions.

Alguns materials de construcció com alguns ciments, gres, granits o elements ceràmics també poden ser lleugerament radioactius.

La solució és ventilar les estances per reduir la seva acumulació.

Línies Hartmann i Curry

El seu origen és el magnetisme terrestre. Aquest no és uniforme en tota la superfície del planeta sinó que forma uns canals on és més marcat. Els “canals” formen una retícula principal seguint els sentits Nord-Sud i Est-Oest, -línies Hartmann- i una altra de secundària inclinada 45º respecte d’aquesta -línies Curry-.

Les línies Hartmann tenen una separació mitjana entre elles entre 2 i 2,5 m. I el seu gruix és d'uns 21 cm. Les línies Curry tenen una separació entre 6 i 8 m. i un gruix d'uns 40 cm. Aquestes dimensions són variables i depenen de les alteracions en el terreny, de la contaminació electromagnètica artificial o dels canvis atmosfèrics. També s'aprecia un augment en la seva intensitat diària entre les 2 i les 4 de la matinada.

En general, només causen alteracions els encreuament entre línies. Si aquests es sobreposen a corrents d'aigua o falles, augmenten els seus efectes negatius. Cal evitar aquests encreuaments.

 

Si voleu fer un estudi geobiològic per veure quines radiacions afecten la seva llar, poseu-vos en contacte amb mi a través del formulari de contacteo directament a través del mail (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.), del telèfon 656408084 o venint al despatx de la plaça Viladomat 19 (Berga) en horari d'oficina.

Jordi Pons, Aquitecte